Suuri attraktori (l. Basman)

Projektien esittelypaikka

Valvoja: Vasara

Suuri attraktori (l. Basman)

ViestiKirjoittaja Masse » Su Maalis 17, 2019 12:36 pm

Tervetuloa seuraamaan (Alankomaissa tehdyn) Basmanin rungon jalostumista valmiiksi pyöräksi.

Suuri attraktori on merkittävä painovoima-anomalia galaksienvälisessä avaruudessa, Vesikäärmeen-Kentaurin superjoukon alueella. Sen massa on yhtä suuri kuin yli 10 000 Linnunradan massaa, ja se vaikuttaakin miljoonien valovuosien säteellä olevien galaksien, muun muassa Linnunradan ja Andromedan, liikkeeseen. (kyllä, olen Ursan jäsen)

Rungon ostin Styleridestä 2016 ja sen jälkeen onkin ollut vähän hiljaisempaa. :mrgreen: Lähes kaikki osat ovat olemassa, ovat olleet jo pidemmän aikaa. Meen aika pitkälti samalla linjalla kuin elämässäni yleensäkin:

  • Jos haluaa halpaa ja hyvää, pitää ostaa kaksi tuotetta
  • Köyhän ei kannata ostaa halpaa

Asiaan! Pyörän kenties omituisin ja/tai tunnusomaisen piirre on 130 mm leveät 26" vanteet, joille on pujotettu 4" leveät Feltin Zig-Zagit.

Kuva

Takanapana on Sturmey-Archer SX-RK3, leveydeltään 165 mm, etunapana jokin 150 mm leveä.
Etunavan purin ja korkkasin mustan eloksoinnin irti NaOH-vesikylvyllä. Tämän jälkeen molemmille vesihiontaa ja kiillotuslaikkaa. Ilmainen vinkki: jos ostat kiillotuskoneen, niin ole mielummin ilman kuin ostat valovirtavehkeen. Koneesta loppui teho aivan samantien, joten hattu lakki kourassa Arin luokse, joka hoiti homman.
Vannekehiä koitin kiillottaa ja yrityksen puutteesta ei voi ainakaan syyttää: vesihiontaa kaikilla löytyneillä karkeuksilla aina 3200 asti. Loppupeleissä oli pakko lyödä hanskat tiskiin ja todeta, että alumiinin laadun takia niistä ei tule koskaan saamaan peilejä. Ja taas hattu kourassa Arin luokse. Vanteet saivat niskaansa kiiltävän mustan pulverin ja lakan.
Pinnoiksi valikoitui aivan normaalit pinnat, vaikka prätkän pinnojakin makusteltiin hetken. Ne olisivat kuitenkin vieneet huomion vannekehiltä/renkailta ja niillä ei olisi saavutettu haluamaani ilmavuutta valmiissa kiekossa. Toki 1200 g per kiekko lisäpaino saattoi myös vaikuttaa asiaan.

Kuva

Seuraavaksi silvotaan runkoa, jotta saadaan toi mörkö mahtumaan paikoilleen ja saadaan muutenkin stäänssi kohdilleen. Runkohan on tarkoitettu muistaakseni maks. 2,35 x 24" renkaalle (ja normaalilevyiselle navalle), joten seat tuben kaari ei todellakaan seuraa renkaan kaarta samalla etäisyydellä koko matkaa. Asia, jonka kanssa en voi elää. Samalla varmaan ilmestyy paikka stick shifterille ja siirretään levyjarrun kiinnitys takahaarukan sisäpuolelle yms. säätöä. Ari hoitaa kaikki metallihommat, mä en osaa hitsata. Vielä.

Tässä projektissa ei oteta oikoreittejä, kompromisseja tai panttivankeja ajettavuuden ollessa kyseessä. Tai no, oikeestaan otettiin jo, siinä vaiheessa kun menin kaupalle notkumaan ja Ari lausui:

Ootko Matti ennen nähnyt 130 mm vannetta? :mrgreen:
I wake up in the morning and piss excellence
Masse
 
Viestit: 14
Liittynyt: To Touko 17, 2012 11:41 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Suuri attraktori (l. Basman)

ViestiKirjoittaja Toto » Ti Maalis 19, 2019 8:03 pm

Nyt on aika veikeetä tulossa :D
Avatar
Toto
 
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2012 7:01 pm
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Pyöräprojektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron