Auringonlaskun ratsastajat

Projektien esittelypaikka

Valvoja: Vasara

Auringonlaskun ratsastajat

ViestiKirjoittaja Toto » Pe Kesä 07, 2019 10:18 pm

Otsikko ei välttämättä liity itse projektiin millään tavalla, mutta näillä mennään kun en muutakaan keksinyt...

Otetaas tähän alkuun vähän pientä taustaa projektin ja meiningin suhteen. Asustelen kerrostalo-olosuhteissa ja käytän tätä tekosyynä sille, että en ole koskaan oppinut hitsaamaan tai muutenkaan puuhailemaan taitavasti metallin kanssa (tilojen ja työkalujen puutostila). Tästä johtuen kaikki "alusta loppuun saakka" itse tehdyt rungot ja muut vastaavat joita te muut täällä hienosti teette, jäävät omalta osaltani tekemättä, ainakin toistaiseksi. Eipä siinä, en varsinaisesti tiedä haluanko sellaista tehdäkään. Osittain näistä syistä johtuen en ole tänne sen kummemmin edes kirjoitellut, kun omat rakennelmat on sen verran maltillisia. Foorumia ja muiden projektikertomuksia kuitenkin lueskelen.

Elettiin jotakuinkin vuotta 2011 ja näin tuollaisen Project 346 Basmanin ja sehän oli sitten sitä myöten päätetty, että sellainen piti saada itsellekin ja sellainenhan sitten tulikin. Aluksi ajeltiin vaihteettomana ja ihan vakiossa kuosissa:
Kuva

Sen jälkeen on tullut laitettua vaihteet ja kokeiltua erilaisia ohjaustankoja, tarakoita, sivulaukkua ja muita helpohkoja bolt-on osia:
Kuva
Mukavaa on ollut niin ajellessa kuin myös näiden pienten päivitystenkin kanssa painiessa, leppoista puuhaa. On toki sellaisiakin hetkiä mahtunut mukaan, että pyörällä ei ole tullut juurikaan ajettua, joko muiden kiireiden tai ihan vaan jonkun muun joutavan syyn takia. Siltikään en koe tarvetta edelleenkään luopua pyörästä. Se on vaan jotenkin niin komea ja taipuu moneen erilaiseen tyyliin.

Nyt kun on sitten perheenlisäystäkin tullut, niin piti keksiä miten saada pieni matkustaja mukaan kruisailemaan. Vaihtoehtoina pyörittelin peräkärryä tai sitten laatikkopyörää. Peräkärry olisi varmaan ollut kätevä ja helppo kumppani, mutta jotenkin se ei vaan sytyttänyt. Laatikkopyöristä etenkin sellainen Christiania Bikesin valmistama malli kiinnosti kovasti, mutta hinta oli aika julma näin akuutisti persaukisuudesta kärsivälle. Ja sitten tietysti olisi taas uusi tekosyy jättää Basmanilla ajot tekemättä. Sitten ihan sattumalta muistin, että olen nähnyt sivuvaunuja polkupyöriinkin tehdyn ja internetissä riehuessa tuli niitä valmistava Tanskalainen puljukin sitten vastaan, Scandinavian Side Bike. Tarkemmin sitten tietoja ja hintoja katsellessani totesin, että taitaa jäädä tämäkin hyllyyn. Kunnes sitten löysin tälläisen käytettynä...

Vihdoinkin pääsee tämän topicin varsinainen tarina alkamaan...
Viime vuoden lopussa paketti saapuikin perille ja niin veikeän näköinen sukkula sieltä paljastuikin, että kissakin oli ihmeissään:
Kuva

Sivuvaunu koostuu tuon sukkulan lisäksi rungosta, joka kiinnitetään adapterilla pyörän kylkeen kiinni:
Kuva

Basmanin kohdalla ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että runko ei ole takapäästä varsinaisesti kolmion muotoinen vaan melkoisen pyöristetty ja tietenkään tuo mukana tullut adapteri ei siihen sovi. Tämän jo tiesinkin etukäteen ajatellen, että kyllähän se vaunu siihen jotenkin kiinni saadaan sen tarkemmin asiaa miettimättä.

No, tässä keväällä aloin sitten uudemman kerran ihmettelemään, että miten ihmeessä se siihen kiinnitetään. Meinasi mennä useammankin kerran pään rapsutteluksi ja melkein jo alkoi kaduttamaan, että jäi laatikkopyörä hommaamatta. Taidot kun kerta on mitä ne on, enkä sen ihmeellisemmin pysty itse metallia työstämään, niin päätin nokkelana poikana piirtää cad-ohjelmalla oman sievän adapterin, joka sitten voitaisiin mulle jossain firmassa 6mm alumiinista leikata. Sellainenhan siitä sitten tuli, miltei huomaamaton adapteri:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Koeajot ja testaukset vielä kesken. Pientä hienosäätöä ja muuta ennen kuin kiinnitän korin paikalleen. Pitää esimerkiksi vielä tuohon adapteriin keksiä tuet jolla estää liiallinen jousto/taipuminen minkä tuo sivuvaunu tuonne adapterin peräpäähän aiheuttaa. Samanlaista joustoa oli havaittavissa vaimon pyörässä sillä alkuperäisellä hiilikuituisella adapterillakin. Sitten pitää vielä opetella tuota koko pakettia ajamaankin ja totutella siihen. On ihan kohtuullisen leveä hökötys, meinaa tie loppua kesken :D
Avatar
Toto
 
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2012 7:01 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Auringonlaskun ratsastajat

ViestiKirjoittaja RustyLife » La Kesä 08, 2019 8:40 am

Jotain vähän erilaista. Loistavaa! 8-)
CHOPADEROS BC
Avatar
RustyLife
Site Admin
 
Viestit: 1221
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:39 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Auringonlaskun ratsastajat

ViestiKirjoittaja Toto » Ma Kesä 10, 2019 6:05 pm

Vielä hommaa jäljellä, mutta hiljalleen edistyy. Hieman testailtu taas tyhjällä kuormalla:
Kuva
Avatar
Toto
 
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2012 7:01 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Auringonlaskun ratsastajat

ViestiKirjoittaja Vasara » Ke Kesä 12, 2019 3:16 pm

Na Na Na Na Badass!!!
Hienoa työtä.
----
Jiri
----
@X CHOPADEROS BC
Avatar
Vasara
 
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2011 9:54 am
Paikkakunta: Turku

Re: Auringonlaskun ratsastajat

ViestiKirjoittaja Toto » Ma Heinä 22, 2019 3:58 pm

Vielä(kin) vähän säädeltävää ja laiteltavaa pyörään, mm. etulevyjarrun vaijeri pitäisi asentaa ja nyt pitää keksiä uusi paikka vaihdekepille, kun tuo sivuvaunuadapteri vei sen alkuperäisen paikan.

Villi vehjes on. Jopa kenties vähän turhankin leveä yhdistelmä näillä meikäläisen kulmilla. Eipä sitä uskonut ennen kuin näki ja koki itse. Leveyttä kertyy yhdistelmälle jotain 120-130 cm :D

Sivuvaunu saattaisi jopa olla kaupan, jos jotakuta kiinnostaa lisätä se omaan projektiinsa.
Avatar
Toto
 
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2012 7:01 pm
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Pyöräprojektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron