Kulmakerroin

Projektien esittelypaikka

Valvoja: Vasara

Re: Kulmakerroin

ViestiKirjoittaja Waeltaja » Ti Tammi 31, 2017 3:59 pm

Hiljaista on ollut kokoonpanolinjalla. Aikaa on ollut vähänlaisesti käytettävissä tähän projektiin mutta funtsittu on. Ja tänään kolahti muutama juttu kohdalleen!

On mietityttänyt tuo ketjulinja ja siihen liittyvät haasteet. Keskiömoottoreita ei saa ylileveinä, ja 100mm vanne melkeinpä vaatii BSA-keskiötä leveämmän että saa ketjulinjan järkeväksi. Samoin napamoottoreita joiden leveys olisi riittävä ei ole oikein löytynyt, tai sitten hinta on ollut kova tai tilauspaikka on ollut joku Girgisia tai vastaava. Eli on ollut vaikea päättää mihin moottori tulee ja mitkä olisivat näin ollen kokonaisuuden oikeat osat, kun ei tiedä napoja niin ei voi ostaa pinnoja jne... Kunnes sitten lamppu syttyi. Innoittajana tähän toimi Italjet.

Kuva

Eli nyt suunnitelmana olisi laittaa normaali BSA keskiö, ja siihen keskimoottori. Sieltä yhdellä ketjulla pykälän taaksepäin, josta sivuttaissiirtoa ylimääräisen navan kautta ulospäin ja toisella ketjulla taakse. Tossa italjetissä toki on ihan erilainen tuo suunnittelun takana oleva ajatuskin, mutta U get the point.

Ja kas, kaikki ongelmat ovat suunnittelupöydällä ratkenneet!

Seuraavaksi valitsemaan napoja ja laskemaan pinnojen pituuksia. Ja kohta puolataan!

P
Avatar
Waeltaja
 
Viestit: 41
Liittynyt: La Touko 02, 2015 8:59 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kulmakerroin

ViestiKirjoittaja jviirret » Su Helmi 12, 2017 9:38 am

Kun ketjulinja on noin pitkä niin kestää laittaa ketjuun vähän sivuvetoakin, tässä oma suoritus 155mm leveälle vanteelle

Kuva

Tuossa tosin keskiö oli 5mm sivussa, etuhammasratas käännetty "nurinpäin", silti ketjuun tuli 20mm sivuvetoa. Toimi eikä ketjut tippuneet kertaakaan paikoiltaan.

Jukka
jviirret
 
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2012 8:47 pm

Edellinen

Paluu Pyöräprojektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron